21 september 2021

Activiteit met vriendinnen thuis: een wijnproeverij!

De coronamaatregelen worden langzamerhand ingetrokken, de terrassen zijn weer open en de warme dagen komt ons weer tegemoet. We kunnen weer genieten van heerlijke zomerse avonden en het is ook weer mogelijk om samen te komen. Waar de een ervoor kiest om dagelijks naar het strand, bos of park te gaan en hier samen te komen, zijn er ook nog veel mensen die voor de veilige weg kiezen en thuis gasten ontvangen. Nu zul je misschien denken dat er thuis niet erg veel te doen is, maar hier hebben wij een oplossing voor gevonden! Zo bestel je gemakkelijk online wijn, om vervolgens een wijnproeverij te houden met je vriendinnen!

Haal de wijnen in huis!

Nu de mannen vooral veel samen zijn om samen sport te gaan kijken, is het voor de vrouwen natuurlijk net zo leuk om eens iets met zijn allen te gaan doen. Wanneer je vriend bijvoorbeeld naar zijn vrienden gaat, is het aan jou de taak om de vrouwen uit te nodigen!

Er zijn verschillende wijnen te verkrijgen en daarom is het ideaal om deze wijnen allemaal te gaan proeven tijdens een wijnproeverij. Zo is er onderscheid te maken in rode, witte en rosé wijnen, maar zijn er ook wijnen te verkrijgen in de categorieën mousserende wijnen en dessertwijnen.

Verschillende soorten wijnen

Tijdens een wijnproeverij kun je natuurlijk kiezen voor wijnen die bij iedereen bekend zijn, maar het draait bij een wijnproeverij ook om het proeven van nieuwe wijnen. Er zijn wijnen uit allerlei landen en streken verkrijgbaar, waardoor ze ook verschillend van smaak zijn. De landen die de meeste wijnen produceren zijn Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Argentinië, China, Australië, Zuid-Afrika en Duitsland. De druivenrassen die de producenten vooral gebruiken zijn de cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en nog vele andere. Laat je gemakkelijk inspireren en adviseren door een echte wijnkenner, zodat je een juiste selectie kunt samenstellen voor een wijnproeverij, als tijdens een etentje thuis. 

Online wijn bestellen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de verschillende supermarkten en speciaalzaken langs te gaan voor het samenstellen van de juiste wijnen tijdens een proeverij of in het wijnrek, maar je kan ook online wijn bestellen. Op de website vind je per wijn de productinformatie en lees je waar de wijn lekker bij zal smaken, om deze vervolgens toe te voegen aan de winkelmand en je de volgende dag al thuis te ontvangen!