27 november 2021
Peroni

Alles dat je wil weten over Peroni bier

In Nederland drinken we doorgaans Heineken, Grolsch of een ander standaard merk pils. Gelukkig is er echter steeds meer ruimte voor exotisch bier op de markt. We zijn die normale pils langzaam maar zeker aardig zat. Dat zie je wel als je kijkt naar het succes van bijvoorbeeld Peroni bier. Waar we het een tijd terug nog niet eens echt kenden in Nederland, staan de terrassen er nu vol mee. Maar wat is Peroni eigenlijk voor een bier? En waar komt het vandaan? Dat ontdek je hier.

Over Peroni

Al sinds 1846 wordt Peroni bier gebrouwen. Het komt van oorsprong uit Italië en werd doorgaans dan ook alleen daar gebrouwen. Eerst was dat in Vallefiorita maar later ook in Catanzaro. Sinds 2016 is de brouwerij echter overgenomen door de Asahi Group. Dat is een Japanse brouwerij die veel andere bieren uit Azië en daarbuiten heeft opgekocht in de afgelopen jaren. Peroni is dus een van die bieren die nu onder deze brouwer vallen.

De smaak

Peroni was jarenlang het meest verkochte biertje in Italië. Het is ook een pils, maar toch met een andere smaak dan we gewend zijn hier in Nederland. De smaak is iets scherper, en het drankje heeft een percentage van 4,7 procent. Inmiddels wordt Peroni trouwens op drie verschillende plekken gemaakt, namelijk in Rome, Padua en Catanzaro. Dit zou echter niets moeten veranderen aan de smaak: Peroni smaakt altijd hetzelfde. 

Bij pasta

Peroni is een biertje dat je zomaar kunt drinken op een terras in de zon. Het wordt vaak gezien als een zomers biertje, maar dat kan ook komen doordat Nederlanders het voorheen dronken wanneer ze op vakantie waren, zoals in Italië. Tegenwoordig wordt Peroni ook veel gedronken bij het eten van pasta. De smaken schijnen ontzettend goed bij elkaar te passen.