27 november 2021

Hoe koop je een goede saladiere voor in je horecazaak?

Groenten zijn ongelofelijk lekker en zorgen ervoor dat er een extra gezonde touch kan worden gegeven aan een gerecht. Dit gezegd hebbende is het van belang om er rekening mee te houden dat groenten op een correcte manier moeten worden opgeslagen en “tentoongesteld”. Gebeurt dit niet? Dan kan dat ertoe leiden dat niet alleen de uitstraling van de groenten in sneltempo slechter wordt, daarnaast kan dit ook de smaak significant beïnvloeden. Het kopen van een zogenaamde saladiere kan ervoor zorgen dat je twee vliegen in één klap slaat. Niet alleen kan je bijvoorbeeld je salade lekker vers houden, daarnaast kan je ze ook op de meest optimale wijze aanbieden aan je klanten. Wil je graag meer ontdekken over het kopen van een saladiere? Lees dan vooral verder!

Wat is een saladiere precies?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom een zogenaamde saladiere in elke horecazaak eigenlijk moet aanwezig zijn. Bovendien geldt dit niet alleen voor bijvoorbeeld restaurants. Ook in hotels wordt er uitermate vaak gebruik van gemaakt. Dat is het gevolg van het feit dat saladieres er niet alleen voor zorgen dat je op een hygiënische manier groenten kan opslaan. Daarnaast kan je ze eigenlijk ook in een saladiere tot bij de gasten rijden. Op deze manier hoeven gasten niet van hun tafel op te staan en kunnen ze naar hartenlust groenten bijvragen. Het spreekt voor zich dat de wieltjes die zich onderaan saladieres bevinden er tevens voor zorgen dat je ze bijvoorbeeld eenvoudig naar een centrale plaats kan rijden die zich ergens in de zaak bevindt.

Over welke verschillende toepassingen beschikt ze precies?

Bij het kopen van een saladiere zal je kunnen vaststellen dat deze een zeer belangrijke uitkomst biedt voor een horecakeuken. In eerste instantie maakt dit toestel het namelijk mogelijk om niet alleen een saladebuffet te voorzien met eigen koeling. Daarnaast is het namelijk ook mogelijk om er vlees of warme gerechten mee te bedienen. De werkbank waar de saladette doorgaans over beschikt voorziet bovendien ook nog eens meer dan voldoende ruimte voor het uitvoeren van het betere snij- en waswerk. Het spreekt voor zich dat er voor het opbergen van de groenten in principe steeds gebruik wordt gemaakt van gastronormbakken. De geweldige eigenschappen waar een saladette over beschikt zorgt ervoor dat ze in elke horecazaak eigenlijk een mooie meerwaarde betekent.

Waar rekening mee houden bij een saladiere bestellen?

Ga jij ook een saladiere aanschaffen voor in jouw horecazaak? Dat zal wellicht een uitstekende keuze blijken te zijn. Op het moment dat je dit doet zal je echter tot de vaststelling komen dat er een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Voordat je een saladiere koopt zijn er dan ook best een aantal zaken die je voor jezelf zal willen uitzoeken. Het gaat hierbij dan meer concreet om de volgende zaken:

  1. Over welke capaciteit dient ze te beschikken?
  2. Wat mogen de maximale afmetingen zijn waarover ze beschikt?
  3. Welk energielabel is er vereist?

De afmetingen zijn vrij voor de hand liggend, maar heel wat mensen verliezen het energielabel uit het oog. Door te kiezen voor een zo energiezuinig mogelijke saladiere zal je worden geconfronteerd met een hogere aankoopprijs, maar tegelijkertijd zal je periodieke verbruik wel aanzienlijk zakken. Het is een beetje aan jou de keuze wat voor jou de meest doorslaggevende factor is.