27 november 2021

Voordelen blender waarom jij een blender wilt kopen

De populariteit van de blender is de laatste jaren weer aan het toenemen. Op veel plekken lees je de top 10 blenders, reviews of testen. Maar wat zijn nu voordelen blender voor jou om er daadwerkelijk één aan te schaffen? Hoewel iedereen de blender kent, heeft niet iedereen deze keukenmachine in huis staan. Toch denken veel mensen over de aanschaf na, of lopen zelfs al maanden met het idee in hun hoofd, maar zijn nog net niet overtuigd. In dit artikel lees je de voordelen blender en waarom jij een blender zult willen kopen.

1. Gezond eten met een blender

Een blender is dé keukentool bij uitstek die uitnodigt om gezond te gaan eten. Dit is direct één van de belangrijkste voordelen blender. Je krijgt veel meer goede voedingsstoffen binnen doordat je groenten rauw eet. Daarnaast eet je vaker ingrediënten die je normaal niet zo snel zou eten. Denk aan kaneel, gember of peper. Het is wel belangrijk om een recept te kiezen die past bij wat jij nodig hebt. Aan de ene kant kun je voor vrijwel iedere kwaal ingrediënten vinden die je lichaam erbij ondersteunen. Van maag en darm problemen tot luchtwegproblemen. Wist je dat bijvoorbeeld broccoli, bloemkool of groene thee goed is voor je longen?

2. Voordelen blender voor ieder dieet

Bij ieder dieet passen andere ingrediënten. Hoewel smoothies gezond zijn, moet je wel kijken wat binnen jouw dieet past. Als je diabetes hebt of wilt afvallen, kun je beter een groene smoothie, met groenten maken, dan een smoothie met veel fruit. Deze bevat namelijk ook meer suikers. Dit is echter wel één van de voordelen blender, je kunt precies eten wat gezond is voor jou. Maak een boekje met recepten die passen in jouw dieet en ervaar zelf het effect van het dagelijks binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Je kunt zelfs precies de calorieën per smoothie uitrekenen, ideaal als je wilt afvallen of juist wilt aankomen. 

3. Voordelen blender met betrekking tot gemak

Als je kijkt naar het gemak dat de moderne high speed blenders bieden, dan ben je snel overtuigd. Ook op het gebied van schoonmaken, bieden sommige blenders een zelfreinigende functie om het apparaat moeiteloos schoon te maken. Kijk je naar een blender in vergelijking met een andere keukenmachine, zoals een staafmixer, dan zijn de voordelen blender talrijk. Voor soep maken bestaan er bijvoorbeeld blenders die kunnen verwarmen. Je mixt alle ingrediënten rechtstreeks in de blender en via de handige schenkkan kun je daarna de soep direct in de kommen schenken. Dat is wel iets anders dan wanneer je met de staafmixer de spetters op je plafond hebt zitten.

4. Voordelen blenders voor gezinnen

Heb jij of hebben jullie een baby gekregen? Dan zul je binnenkort babyhapjes moeten kopen. Je zult misschien schrikken van de prijs en E-nummers die deze kunnen bevatten. Gelukkig biedt een blender voordelen. Je kunt namelijk het eten makkelijk met de blender tot een babyhapje maken. Maak voor meerdere dagen en vries deze in. Zo heb je altijd een vers babyhapje voor jouw kind. Nog een van de voordelen blender.